Kulinarična pot po Kranjski Gori

 

 

Razvajanje brbončic na kar 5 lokacijah v Kranjski Gori. 5 različnih pristnih gorenjskih jedi za samo 25 €

 

 

 

Začetek: 

Vsak četrtek ob 18.00 uri.

 

  1. Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora - Zbirno mesto in začetek Kulinarične poti: Hladna predjed in topli koktejli
  2. Lačni Kekec – Juha in pijača. 
  3. Restavracija in Hotel Lipa - Topla predjed / Glavna jed in pijača.
  4. Restavracija Kotnik - Glavna jed in pijača.
  5. Hotel Lek - Sladica in pijača.

 

Cena:

Odrasli 25,00 EUR

Otroci do 12. leta starosti 15,00 EUR

Otroci do 3. leta starosti v spremstvu staršev brezplačno.

 

Prodaja vstopnic do četrtka do 10.00 ure. Število mest je omejeno.

 

TIC – Turistično informacijski center Kranjska Gora
Kolodvorska ulica 1c
4280 Kranjska Gora
T: +386 (0)4 580 94 40
E: info@kranjska-gora.eu
www.kranjska-gora.si

 

Hotelske recepcije HIT Alpinea d.d.
T: +386 (0)4 588 44 77
E: info@hit-alpinea.si
www.hit-alpinea.si

 

Slovenski planinski muzej
Triglavska cesta 49
4281 Mojstrana
T: +386 (0)8 380 67 30
E: info@planinskimuzej.si
www.planinskimuzej.si

Doživite okuse Zgornjesavske doline na Kulinarični poti v Kranjski Gori in razvajajte svoje brbončice pri petih različnih gostinskih ponudnikih!

 

Sprehodite se po Kranjski Gori in doživite pristno kulinarično izkušnjo na kar 5 lokacijah, kjer bodo vaše brbončice uživale v pravih domačih gorenjskih okusih. V hotelu Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora vas čaka hladna predjed, sestavljena iz kar 5 različnih dobrot, ki jih pridelujejo tudi okoliški ponudniki in je prava uvertura v gorenjske specialitete. 

 

V mrzlih zimskih dneh vas v Okrepčevalnici Lačni Kekec pogreje vroča ovčja juha, ki je v Kranjski Gori in okolici značilna že v preteklih stoletjih zaradi dobro razvite ovčereje. Krapi so ena izmed jedi, ki jih v Zgornjesavski dolini delamo skoraj v vsaki vasici malo drugače. V restavraciji Lipa krape nadevajo s skuto in pehtranom ter jih obogatijo z ocvirki.

 

Zima vsekakor ne mine brez kolin, zato sta pečenica in krvavica tudi v naših krajih pogosto na krožnikih. V restavraciji Kotnik vam jih postrežejo skupaj s praženim krompirjem in repo. Kulinaričnega doživetja v Kranjski Gori pa ne boste zaključili brez sladice, zato vam v hotelu Lek pripravljajo okusne domače skutine štruklje.

 

Vsak gostinski ponudnik vam postreže tudi kozarec pijače. V Alpski vasici sredi Kranjske Gore, kjer doživljate utrip prave zime, se pogrejete še s toplo pijačo.