Rateški krapi

 

Rateški krapi
Vlečeno testo:

 

1 kg gladke pšenične moke
4 žlice olja
malo soli
mlačna voda
(testo mora biti bolj trdo)

 

Nadev:

 

Skuti- špresu dodamo enako količino kuhanega koruznega zdroba oz. polente, začinimo s pehtranom, solimo in zmešamo( da nadev bolje stoji v kepi lahko dodamo jajce in malo kisle smetane). Na koncu kuhane krape zabelimo z zaseko.
Krompirjevo testo:

 

1 kg gladke pšenične moke
½ kg pretlačenega krompirja
2 jajci
10 dag masla
ščepec soli

Priprava:

Zamesimo nekoliko trše testo, ga razvaljamo in razrežemo na kroge. V sredino damo nadev in krape zapremo. Oblikujemo jih tako, da robove stisnemo, tako da na vrhu nastane » petelinov grebenček«. Krape kuhamo v slani vodi, približno 20 minut. Na koncu kuhane krape zabelimo z zaseko.