Rezervirajte zdaj!

Rezervirajte zdaj!

Kranjska Gora - Ciprnik (mimo Bedančevega doma)

 

Opis poti:

Najprej se zapeljemo v Kranjsko Goro, nato pa sledimo oznakam za smučišče Kranjska Gora. Parkiramo na velikem parkirišču ob vznožju kranjskogorskih smučišč.

 

S parkirišča nadaljujemo v smeri Ciprnika, sprva po kovinskih stopnicah in mimo trafike, kjer prodajajo vstopnice. Na trafiki opazimo tudi oznake za Bedančev dom, do katerega imamo 45 minut vzpona. Sledi še en vzpon po kovinskih stopnicah, nato pa prispemo do spodnje postaje štirisedežnice Vitranc I, mi pa nadaljujemo nekoliko desno od žičnice, po makadamski cesti, ki se prične vzpenjati ob smučišču (v poletnem času poletno sankališče Besna Pehta). V nadaljevanju se vzpenjamo po omenjeni cesti, višje pa jo lahko prehodno zapustimo, saj se rahlo v levo, ob poletnem sankališču nadaljuje kolovoz, le ta pa se višje vrne na cesto. Ko se vrnemo na cesto nas loči še dobrih 10 minut previdne hoje (previdne zato, ker nam lahko nasproti pride kak kolesar, saj imajo tu svojo progo) in že prispemo do zgornje postaje štirisedežnice Vitranc I in nekaj 10 korakov naprej še do Bedančevega doma …

Informacije o poti

 Čas hoje: 2 h 55 min

 Izhodišče: Kranjska Gora (810 m)

 Zahtevnost: lahka označena pot

 Najprimernejši čas obiska: pomlad/poletje

 Priporočena oprema:

            poletje: pohodniška obutev

            zima: cepin, dereze

Potek poti:

Vredno obiska v bližini

 Bedančev dom - Kranjska Gora (ob poti)

Dodatne možnosti

 Natisni navodilo poti - PDF dokument

 Ustrezni ročni zemljevid - Kranjska Gora 1:30000

 Oglejte si pot na hribi.net

Potek poti

Začetek poti - Kranjska Gora

Vmesna točka - Bedančev dom

Konec poti - Ciprnik (1745 m)

Vse informacije na spletnih straneh so zgolj informativnega značaja. Lastnika spletnega mesta Kranjska Gora in Hribi.net nikakor nista odgovorna za povzročeno škodo ali nesreče, do katerih bi prišlo zaradi napačnih informacij na spletnih straneh.