Rezervirajte zdaj!

Rezervirajte zdaj!

Mobilnost

pomembno
Parkiraj in se pelji

PARKIRAJ IN SE PELJI

Prometne razmere

GREM Z AVTOBUSOM

Vozi se z vlakom

GREM Z VLAKOM

FREE SHUTTLE (KRANJSKA GORA - JASNA - KRANJSKA GORA)

Free Shuttle vozi na relaciji Kranjska Gora - Jasna - Kranjska Gora med vikendi, vsakih 10 minut. Avto lahko brezskrbno parkirate na velikem parkirišču pred policijsko postajo v Kranjski Gori in se s Free Shuttle prevozom odpravite do Jezera Jasna. Free Shuttle vozi med 11. in 18. uro od petka do nedelje.

SMS PARKIRANJE in PARKIRANJE Z APLIKACIJO "EASYPARK"

Parkiranje ni bilo še nikoli bolj enostavno. Plačilo parkirnine je mogoče na dva načina in sicer preko SMS sporočila ter aplikacije »EasyPark«. V SMS sporočilo napišite številko območne kode, ki je napisana na informacijski tabli na parkirišču in oznako registrske tablice ter pošljite na številko +38631209020.

 

sms parking

 

Lahko pa si na pametni mobilni telefon naložite mobilno aplikacijo »EasyPark« in preprosto sledite navodilom aplikacije.

 

 

Seznam parkirišč:

  1. Vstopna točka Topolino pri Mojstrani
  2. Parkirišče za avtodome pod smučiščem Kranjska Gora
  3. Prvo parkirišče ob jezeru Jasna

 

 

KAKO DELUJE APLIKACIJA "EASYPARK"?

 

Easy park map
 

1. V KRANJSKO GORO Z VLAKOM

Kljub temu, da je zadnji vlak proti Kranjski Gori in naprej proti Planici krenil na pot daljnega leta 1966, še vedno lahko vsaj del poti do Jesenic opravite po isti trasi. Kako boste nadaljevali pot proti Kranjski Gori je odvisno od vas in vaših želja. Lahko se odpravite z enim izmed avtobusov, ki vozijo na redni avtobusni liniji Ljubljana-Rateče, lahko najamete taksi. V kolikor ste s seboj vzeli kolo, pot lahko nadaljujete po skorajda isti trasi pa kateri je pred več kot petdesetimi leti vozil vlak. Slikovita kolesarska steza vas bo vodila od Jesenic mimo vasi Mojstrana, Belca in Gozd Martuljek vse do Kranjske Gore.

 

Najbližje postaje: Jesenice, od tam pa z avtobusom, taksijem ali kolesom po kolesarski stezi do Kranjske Gore (20 km)
Vozni red Slovenskih železnic:


Preveri vozni red

 

Vlak Kranjska Gora

 

 

2. Z AVTOVLAKOM OKOLI JULIJSKIH ALP

Gorenjsko in Severno Primorsko med seboj povezuje tako imenovana Bohinjska proga na kateri poleg navadnih vlakov vozi poseben avtovlak. Z avtovlakom se lahko brezskrbno, hitro in na preprost način zapeljete skozi najdaljši slovenski predor do Mosta na Soči, ki je izhodiščna točka do Doline Soče, ki vam nudi vrsto načinov za preživljanje prostega časa v naravi. Na vlak lahko naložite osebni avtomobil, kombi, poltovornjak, avtodom in kolo. Vozila so lahko visoka največ 3 metre, široka pa največ 2,4 metra. Z uporabo avtovlaka boste pomembno prispevali k ohranitvi ekosistema in kakovostnega življenjskega prostora v Julijskih Alpah.

 

Če se odpravite na krožno turo po Julijskih Alpah, lahko svojo vožnjo kombinirate z avtovlakom na relaciji Most na Soči - Bohinjska Bistrica.


PREVERI VOZNI RED

 

Avtovlak
Avtovlak2

 

3. S KOLESOM NA VLAK - KOLESARSKA POT TREH DEŽEL

Ljubitelji kolesarjenja svoja kolesa naložite na poseben vlak, ki vozi na progi med Beljakom in Trbižem ter med Jesenicami in Beljakom. Od tam pa s kolesom nazaj proti domu. Med tednom bo med Beljakom in Trbižem vlak vozil dvakrat dnevno, medtem ko bo ob vikendih in praznikih vozil kar šestkrat na dan. Na trasi med Beljakom in Jesenicami pa bo vlak vozil le ob vikendih ter praznikih in sicer štirikrat dnevno. Na vlaku bo prostora za 120 koles. Cena vozovnice za traso Beljak-Trbiž znaša 6,50€, medtem ko cena vozovnice za progo med Beljakom in Jesenicami znaša 8,90€, doplačilo za kolo je 2€. Za tiste, ki nimate svojega kolesa, je na kolodvoru v Trbižu - Boscoverde možna izposoja vseh vrst koles, tudi e-koles. Vlak bo na trasi vozil med 8. junijem in 8. septembrom 2019.


Prenesi vozni red

kolesarska pot treh dežel

1. TURISTIČNI AVTOBUS

Med vožnjo s turističnim avtobusom boste, ko bosta mimo vas brzeli pokrajina in ohranjena kulturna dediščina, začutili utrip krajev pod Triglavom. Avtobus je namenjen vsem obiskovalcem, ki radi na oddihu brezskrbno potujete med kraji, ter domačinom za lažje opravljanje vsakodnevnih opravkov. Za otroke do vključno šestega leta starosti je vožnja z avtobusom brezplačna, vsi ostali boste za eno vožnjo odšteli 2€. Turistični avtobus vozi med 29. junijem in 1. septembrom 2019.

 

Prenesi vozni red

Avtobus Kranjska Gora

 

2. VOZNI RED V ALPAH

V knjižici Vozni redi v Alpah je zbranih sedemdeset linij. Namenjena je vsem obiskovalcem slovenskih Alp in bližnje okolice za lahkotnejši način potovanja z najrazličnejšimi načini javnega in trajnostnega prevoza. Knjižica obsega avtobusne linije, linije železniškega prometa, linije turističnih ladij in seznam avtotaksi služb ter sezname in obratovalne čase žičnic. Spremenite potovalne navade in s tem pomembno prispevajte k ohranitvi alpskega okolja in kakovostnega življenjskega prostora za ljudi in ekosisteme.

 

Prenesi vozni red

 

Vozni Red Kranjska Gora

3. KRANJSKA GORA - VRŠIČ - BOVEC

Kranjsko Goro in dolino reke Soče povezuje vijugasta cesta, ki vas popelje čez najvišje ležeči slovenski prelaz Vršič. Med vožnjo po Vršiški cesti se boste peljali mimo slikovitega jezera Jasna, ob vznožju Vršiča vas bo pozdravila Ajdovska deklica. Ko se boste spustili v dolino reke Soče vas bo vse do Bovca spremljala »bistra hči planin« - smaragdna reka Soča.

 

Prenesi vozni red

 

 

Prevoz vrsic bovec

4. VOŽNJA LJUBLJANA - KRANJSKA GORA - TRBIŽ - PREDEL - BOVEC

Poletna linija omogoča tako domačim kot tujim obiskovalcem avtobusni prevoz med Ljubljano, Kranjsko Goro in Bovcem. Namenjena je vsem, ki se iz mestnega vrveža želijo umakniti v mirno okolje z neokrnjeno naravo in svežim zrakom. Avtobus ustavlja tudi na železniški postaji Boscoverde, v središču Trbiža ter ob, za kopalce in veslače vse bolj priljubljenem, Rabeljskem jezeru. Čezmejna linija iz Ljubljane preko Kranjske Gore, Trbiža, čez Predel, mimo Loga pod Mangartom do Bovca, vozi od 26. junija, od ponedeljka do sobote, in je na voljo do konca avgusta.

 

Prenesi vozni red

 

 

Predel

5. Z AVTOBUSOM PO JULIJSKIH ALPAH

Julijske Alpe in zavarovano območje Triglavskega narodnega parka so pod okriljem programa UNESCO – Človek in biosfera zato, ker so Julijske Alpe zakladnica naravnih in kulturnih bogastev. Uživajte v skrbno varovani naravni in kulturni krajini.

 

Postanite del vizije pri ustvarjanju zelene prihodnosti ter uporabite brezplačne in ugodne možnosti okolju prijaznih oblik prevoza.

 

Prenesi zloženko

 

 

 

redni avtobusni prevozi

6. REDNI AVTOBUSNI PREVOZI PO KRANJSKI GORI IN SLOVENIJI

Z rednimi avtobusnimi linijami lahko brezskrbno potujete in odkrivate skrite kotičke Slovenije. V enem dnevu se lahko iz osrčja Julijskih Alp zapeljete na slovensko obalo, kjer se osvežite s skokom v Jadransko morje. Lahko pa se zapeljete v vzhodni del Slovenije, se sprehodite skozi številne vinograde, okusite pestro kulinarično ponudbo vzhodne regije in uživate v razgledih na širne pšenične poljane.

 

Preveri vozni red

 

 

 

redni avtobusni prevozi

Prometne razmere

V destinaciji Kranjska Gora to poletje uvajamo dve novosti: SMS parkiranje in parkiranje s pomočjo aplikacije "EasyPark" in  Free Shuttle.

 

Zaradi sanacije podpornega zidu sprememba prometnega režima na cesti čez Vršič.

Med 8.junijem in 8. septembrom 2019 bo na trasi med Beljakom in Trbižem ter med Beljakom in Jesenicami vozil poseben vlak za ljubitelje kolesarjenja, saj bo na njem prostora kar za 120 koles!

18.06.2019 11:02

Letošnjo poletno sezono se na ceste ponovno vrača turistični avtobus.

Logotip Julijske Alpe

Evropska unija

Ministrstvo

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih