Ujemi mavrico, če moreš!

12.07.2017 13:54

Je vaš hobi pohajkovanje po planinskih poteh in opazovanje čudes narave? Ste poklicni obiskovalec gora?

Ste opazili na svojih gorskih poteh nenavadno zanimivost, ki jo je ustvarila narava? Ste jo ujeli v objektiv svojega aparata?

Uživate, ko lovite nenavadne vremenske pojave v svoj objektiv?

 

Potem je sodelovanje na fotolovu  kot nalašč za vas.

Vabimo vas, da fotografirate nenavadne vremenske pojave v gorah, kot so na primer toča, igra oblakov, igra barv, ognjena in vodena strela, Elijev ogenj, glorija, megla, sneg, vihar, večkratna mavrica, fatamorgana, led ... in fotografije pošljete na naslov neli.stular@planinskimuzej.si preko WeTransferja ali Dropboxa. Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ 4 fotografijami.

Velikost fotografij v jpeg. formatu naj bo vsaj 3000 px po dolgi stranici in 300 dpi.

Fotografije naj bodo označene z naslovom, imenom in priimkom avtorja ter številko sodelujoče fotografije (npr. mavrica.janeznovak.1, nenavadnioblaki.janeznovak.2 …).

 

Avtor naj napiše kontaktne podatke (e-naslov, telefonsko številko) in kratek komentar k fotografiji (okrog 200 besed -  kje je bila posneta, s kakšnim fotoaparatom, katerega leta, v kakšnih razmerah, posebna občutja ali doživetja pri fotografiranju …).

 

Pri digitalni obdelavi fotografij so dovoljene osnovne korekcije (barvne in tonske, ostrenje), ne pa digitalna manipulacija v smislu dodajanja ali odstranjevanja elementov fotografij. Dovoljeni so posegi v izgled, ne pa v vsebino fotografij.

 

Rok za oddajo so podaljšali do vključno 19. 9. 2017.

Iz prispelih fotografij bodo v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani pripravili razstavo, ki bo popestrila občasno razstavo o fizikalnih, svetlobnih in drugih vremenskih pojavih v gorah.

 

Podelili bodo dve nagradi za najboljši fotografiji po mnenju strokovne komisije in eno nagrado za najboljšo fotografijo po mnenju obiskovalcev našega facebook profila (šteje število všečkov). Fotografije bodo v zmanjšani resoluciji sproti objavljali na Facebook profilu Slovenskega planinskega muzeja.