Nova vstopna info točka v Zgornjesavsko dolino - Topolino

11.07.2017 14:51

Kranjska Gora dokazuje, da si naziv "Naj turističnega kraja 2017", po izboru Financ, še kako zasluži. Zdaj se lahko pohvalijo še z eno pridobitvijo, urejeno vstopno točko v Zgornjesavsko dolino - Topolino.

Na vstopni informacijski točki boste lahko dobili informacije o namestitvah, aktivnostih in novostih v celotni destinaciji, s poudarkom na vaseh pod Triglavom, torej Dovjem in Mojstrano. "Glede na urejenost informacijske točke se je ne bi sramovala niti Val Gardena v Dolomitih ali švicarski Zermatt," je prepričan Matjaž Podlipnik, predsednik Turističnega društva Dovje-Mojstrana. Dodaja pa še: "Ponujali bomo celovito informacijo o naravni in kulturni dediščini, ki sta integrirani v turistično ponudbo. Na voljo bodo  informacije o namestitvah, aktivnostih in novostih v destinaciji, z nekaj poudarka na vaseh pod Triglavom. Seveda bodo turisti lahko kupili zemljevid, spominek ali pa popili kavo ter pojedli sladoled. Poleg tega bodo lahko uživali ob lepo urejeni nabrežini prelepe reke Save." Poskrbeli so tudi za kolesarje, saj bodo lahko na vstopno točko dostopali tudi s kolesarke steze, preko lepega novega mostu. "Prav tako pa tudi z magistralne ceste in ravno zato je Topolino izredno izhodišče za kolesarjenje po celotni destinaciji ter tudi preko meja naše lepe Slovenije," še dodaja Podlipnik.

 

Direktor Turizma, Blaž Veber, se zaveda, da je Topolino kot vstopna točka v Zgornjesavsko dolino prvi stik s celotno destinacijo, zato mora biti ta res vrhunski: "Prav zaradi tega je ureditev počivališča obogatena tudi z informacijsko pisarno, kjer bo predstavljena turistična ponudba doline. Celovita ureditev s parkirnimi prostori, pozdravno in informacijsko tablo, kolesarsko brvjo, gostinsko ponudbo, igrali in javnimi sanitarijami pa vsekakor predstavlja novo ter izredno pomembno turistično ponudbo za celotno destinacijo. Obenem pa obiskovalcem jasno kaže, da prihajajo v eno najlepših alpskih dolin."

 

Nove info točke Topolino ne bi bilo tudi brez pomoči Komunale Kranjska Gora, ki je še kako pripomogla, da je vstopna točka danes v taki podobi, kot jo vidite. "Sodelovali smo pri izgradnji vodovoda, fekalne kanalizacije in delno tudi s postavitvijo elektrike. In pa seveda tudi z ureditvijo celotne okolice, z dobavo zemlje, uravnavo ter kasneje tudi s košnjo vseh zelenih površin, ki se tu nahajajo. Skrbeli bomo, da bodo zelenice lepo urejene in da se bodo turisti, ki prihajajo v naše kraje dobro počutili ter se tudi vračali," je povedal direktor Komunale Kranjska Gora Blaž Knific.

 

In, če Mojstrano oziroma Dovje poznate le bežno, tule so trije super nasveti, kaj morati tam res obiskati oziroma doživeti: Pot Triglavske Bistrice s Peričnikom in Severno Triglavsko steno, Slovenski planinski muzej kot izobraževalno in interaktivno središče, s poudarkom na ohranjanju planinskega sveta ter domoljubno noto, izredna domača kulinarika in ljudska modrost, ki se prepleta v Triglavskih pravljicah.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?