Ruski teden in obvestilo o zapori ceste

27.07.2017 07:39

V Kranjski Gori in okolici se tokrat kar cel teden dogajajo slovesnosti in prireditve v okviru Spominske slovesnosti pri Ruski kapelici, ki bo sicer v nedeljo 30. 7. 2017.

 

V ponedeljek so v Ljudskem domu v Kranjski Gori otvorili razstavi slikarja Nikolaja Mašukova s kratkim filmom in nastopom skupine Rulada.

 

V sredo so v Mojstrani na Trgu olimpijcev nastopali "Triglavski zvonovi" in pa ruska vokalna skupina "Talisman". Tako se je dogajanje, ki je bilo pretekla leta skoncentrirano le v Kranjski Gori, preselilo tudi v sosednjo vas.

 

V soboto, 29. 7. 2017 pa boste lahko uživali ob različnih glasbenih vrhuncih. Na trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori bo ob 17.45 uri najprej nastopil "Praznični zbor patriarške cerkve gospodovega razglašenja" iz Moskve in za njimi "KD Odmev" iz Kranjske Gore. Ob 18.30 uri se lahko preselite v bližnjo cerkev Device Marije Vnebovzete, kjer bo potekala Katoliška spominska maša ter si v Ljudskem domu ogledate razstavo slik Nikolaja Mašukova.

 

Sobotni glasbeni dan se bo zaključil z vrhunskima izvajalkama, in sicer ob 21.00 uri v Dvorani Vitranc. Na brezplačnem koncertu vas bosta med slovensko-rusko navezo popeljali slovenska pevka, mezzosopranistka Manca Izmajlova in ruska solistka državnega akademskega ruskega narodnega ansambla Rusija Natalia Kirillova v spremstvu Dmitrija Maltseva na klavirju.

 

V nedeljo, 30. 7. 2017 ob 10.00 uri, pa se bo ob Ruski kapelici pod Vršičem že tradicionalno zgodila Spominska slovesnost, s slovenskimi in tujimi gosti. Od 12.30 ure dalje pa bo v šotoru pred hotelom Kompas potekalo prijateljsko srečanje članov Društva Slovenija Rusija. Na srečanju bodo nastopili tudi - Praznični zbor patriarške cerkve gospodovega razglašenja iz Moskve, Vokalna skupina »Gallina«, Ansambel Kalinka in Vokalna skupina iz Mednarodnega centra Solveig.  

 

Zaradi Spominske slovesnosti pri Ruski kapelici bo v nedeljo, 30. 7. 2017, od 9.00 do 12.00 ure, delna zapora ceste na odseku Kranjska Gora – Vršič in dostop z lastnim vozilom iz Kranjske Gore do Ruske kapelice v času prireditve ne bo možen.

 

Vse obiskovalce slovesnosti vljudno prosimo, da najkasneje do 9.00 ure prispejo v Kranjsko Goro in se vključijo v organiziran avtobusni prevoz.

Brezplačni avtobusi bodo izpred Hotela Kompas popeljali obiskovalce do Ruske kapelice ob 8.00, 8.15, 8.30, 8.45 in 9.00 uri. Vsi avtobusi bodo udeležence po slovesnosti popeljali nazaj v Kranjsko Goro.

 

Več podrobnosti o prireditvi, tudi informacije za medije, so na voljo na spletnem naslovu www.kranjska-gora.si ali na www.drustvo-sloru.si.