Sam svoj kuharski mojster

Postani “Sam svoj kuharski mojster”!

 

Vsako soboto boste lahko spremljali naše kuharske mojstre in vodje lokalnih restavracij ob pripravi zanimivih jedi in kosil.

Zabavajte se, sprostite se in se naučite novih kuharskih trikov naših kuharskih mojstrov!  

Video posnetek lahko spremljate na naših socialnih omrežjih, spletni strani ter ATM TV.

 


4.4.2020 

Danes smo gostili Miha in Mojco Samotorčan iz Brunarica Kosobrin, ki sta pripravljala pečena jabolka s karamelo in skutine žličnike.

 

RECEPT

 

***

 

11.4.2020

Na velikonočni mizi ima ob potici enako pomembno mesto tudi mehak, dišeč, lep kruh. Kruha ne naredi moka ampak roka in dober recept. Tega vam bo v spodnjem videu predstavila Nataša Makovec, sicer turistična informatorka na TIC Kranjska Gora. Hlebci kruha izpod njenih rok so prave mojstrovine, saj jih krasijo različni vzorci. Vas zanima kako se ustvari tako estetski in za oči lep kruh

 

RECEPT 

V kolikor boste preizkusili Natašin recept nam pod Facebook objavo na strani Turizma Kranjska Gora (https://www.facebook.com/KranjskaGora/) v komentarje prilepite fotografijo. Tekom naslednjega tedna bomo izžrebali srečnega nagrajenca.

 

***

 

18.04.2020

Slovenci smo znani po tem, da smo veliki ljubitelji jedi na žlico. Ta se še posebej prileže po vzponu na kakšno planino ali po prihodu iz vzpona na goro. Marko Bernik, oskrbnik koče v Tamarju vam bo v današnjem videu predstavil recept za domačo telečjo obaro in ajdove žgance. Tako si boste obaro lahko pripravili kar v domači kuhinji in se v mislih odpravili pod Jalovec in druge vršace, ki obdajajo Tamar.

Nasvet: če niste ljubitelji mesa lahko teletino nadomestite z domačim kislim mlekom ali jogurtom. Oboje lahko dobite na kmetiji Tarman v Logu pri Kranjski Gori.

 

 

RECEPT

 

Veliko užitkov pri kuhanju in dober tek!

In ne pozabite: #ostanitedoma #ostanitezdravi

 

***

 

25.04.2020

Prosena kaša je ena najbolj zdravih jedi, ki se lahko znajdejo na vaši mizi. Se še spomnite, mlečne prosene kaše iz otroštva? Zanimivo, kako na marsikatero jed kar nekako pozabimo. Večkrat bi se morali spomniti na hrano naših babic in dedkov, ki je bila veliko bolj bogata s hranili.

To soboto, nam bo jed iz prosene kaše, tokrat narastek iz prosene kaše pripravil Miha Dolinar, ki je izkušnje nabiral pri vrhunskih kuharskih chefih doma in po svetu, sedaj pa v Kranjski Gori nudi visoko kulinariko v penzionu in restavraciji Milka.

 

 

RECEPT

 

Veliko užitkov ob pripravi in sladkanju! 

In ne pozabite: #ostanitedoma #ostanitezdravi

 

***

 

02.05.2020

Danes bosta jedi pripravila Milena in Marko iz koče v Krnici. V koči so znani po jedeh na žlico. Danes vam bo Marko pripravil jed, ki je »simpl kot pasulj« v dobesednem pomenu. Pasulj je srbska jed, ki je priljubljena tudi v Sloveniji.

Milena pa vam bo pripravila sladico, ki spomni na otroške čase, ko smo mamam navdušeno pomagali vleči to »čudežno raztegljivo« testo čez celo mizo. In prav zaradi vlečenega testa se te tradicionalne slovenske sladice drži sloves, da je zahtevna za pripravo. Z nekaj potrpežljivosti in vaje, boste sigurno kmalu obvladali. Borovničev zavitek je sočen in okusen. Preizkusite ga tudi vi! 

 

 

RECEPT

 

Veliko užitkov ob pripravi in sladkanju! 

In ne pozabite: #ostanitedoma #ostanitezdravi

 

***

 

09.05.2020

Danes bo Aleš Štefe iz Mihovega doma pripravil tradicionalno planšarsko jed, nekaterim bolj, drugim malo manj spet tretjim popolnoma nepoznano slovensko jed. Masovnik ali masunek je stara slovenska jed, ko so jo v poletnem času največkrat jedli majerce in majerji po planinah. Jed neštetih narečnih izrazov, značilno za gorenjsko regijo, so uživali kot dodatek k žgancem za močen zajtrk pred delom na polju ali v gozdu. Če imate srečo ga še vedno najdete na jedilnikih nekaterih gorskih koč in postojank. 

 

 

RECEPT

 

Veliko užitkov ob pripravi!

 

***

 

16.05.2020

Ričet je prava planinska specialiteta, katero so veliko pripravljale že naše babice, ohranila pa se je vse do danes. Njena glavna prednost je, da se po nekaj začetne priprave kuha kar sama, da vsebuje nekaj zelenjave, mesa in ogljikovih hidratov ter da v hladnejših dneh prijetno pogreje želodček. Ričet v različnih krajih Slovenije pripravljajo različno. To soboto vam bo Matevž iz gorske okrepčevalnice Lačni Kekec pripravil recept s pomočjo katerega boste skuhali božanski ričet!

 

 

RECEPT

 

Veliko užitkov ob pripravi!

 

***

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih