Rezervirajte zdaj!

Rezervirajte zdaj!

KEKČEVA PITA

 

V Okrepčevalnici Lačni Kekec se boste ob koncu kulinarične dogodivščine posladkali še z domačo Kekčevo pito s pirinim testom, domačo skuto lokalne kmetije Hlebanja in svežim sezonskim sadjem ter se odžejali z domačimi sadnimi napitki.

 

Testo

• 300g polnozrnate pirine moke

• 200g masla

• 100g sladkorja

• 1 jajce Skutin nadev

• 500g skute BIO polnomastne

• 3 žlice kisle smetane

• 120 g sladkorja

• 1 vaniljev puding (prah)

• 3 jajca

• Sok 1 limone Drobljenec

• 110 g moke

• 75 g masla

• 75 g sladkorja

• 50 g na grobo sesekljanih mandljev

 

Postopek:

• Testo na hitro zmešaš s prsti ali v multipraktiku. Lahko daš v hladilnik da malo počiva za cca. pol ure. Z njim obložiš pekač.

• Preliješ s skutnim nadevom.

• Na koščke narezane izkoščičene zrele hruške položiš po skuti.

• Prekriješ z drobljencem.

• Pečeš cca. 40 minut na 180°C.