Rezervirajte zdaj!

Rezervirajte zdaj!

PIŠČANČJI FILE POLNJEN S PIŠČANČJIMI JETRCI, MARINIRANIMI BUČKAMI IN RICOTTO, ZAVITO V PRŠUT & KRUHOVA ŠTRUCA S SLANINO V POROVI OMAKI

 

Za pripravo potrebujemo:

  • 150 g piščančjega fileja
  • 50 g piščančjih jetrc
  • 150 g svežih bučk
  • 20 g ricotte
  • 20 g pršuta
  • maslo
  • olivno olje, peteršilj, česen za marinado
  • sol in poper

 

Piščančji file začinimo s soljo in poprom. Piščančja jetrca narežemo in popečemo in primešamo maslo in ricotto. Marinirane bučke (v trakovih) položimo na piščančji file, na bučke pa položimo pripravljeno zmes iz piščančjih jetrc). File zavijemo in ga obložimo s pršutom. 

 

Piščančji file popečemo na žaru.

 

Za pripravo priloge potrebujemo:

  • pol štruce kruha starega kruha
  • 100 g slanine
  • 100 g pora
  • 2 jajci
  • 0,2 dcl mleka
  • 20 g čebule
  • 5 g česen
  • 2 žlici kisle smetane
  • 20 g kruhovih drobtin
  • sol, poper

 

Štruco namočimo v mleko, dodamo jajci, kislo smetano, čebulo in česen. Začinimo s soljo in poprom. Štruco zavijemo v folijo in jo skuhamo približno 20 minut.

 

Por popečemo dokler se ne zmehča. Začinimo s soljo in poprom. Dodamo zelenjavno jušno osnovo in kuhamo dokler se omaka ne zgosti. Na koncu dodamo malo masla.

 

Dober tek!