Rezervirajte zdaj!

Rezervirajte zdaj!

ZGORNJESAVSKI KRAPI - ŠPRESOVI KRAPI

 

Kaj je to?

 

Kuhani in zabeljeni žepki ali krapci iz nekvašenega belega testa, z nadevom iz skute, koruzne polente, čebule in jajc.

 

Sestavine/priprava/postrežba:

 

Skuti dodamo enako količino kuhanega koruznega zdroba začinimo s pehtranom, solimo in zmešamo - da nadev bolje stoji v kepi dodamo jajce in malo kisle smetane. Zamesimo nekoliko trše testo, ga razvaljamo in razrežemo na kroge. V sredino damo nadev in krape zapremo. Oblikujemo jih tako, da robove stisnemo, tako da na vrhu nastane » petelinov grebenček«. Krape kuhamo v slani vodi. Na koncu kuhane krape zabelimo z zaseko.

 

 

Logotip Julijske Alpe

Evropska unija

Ministrstvo

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih