Rezervirajte zdaj!

Rezervirajte zdaj!

Ajdovi krapi s skuto

 

Ajdovi krapi
Nadev:

 

1 kg skute
malo prosene kaše
kisla smetana
poper
sol
Testo:

 

25 dag bele moke
25 dag ajdove moke
20 g svežega kvasa
malo olja
sol
mlačna voda

Priprava:

Najprej pripravimo nadev za krape. Skuhano, ohlajeno in odcejeno proseno kašo zmešamo z dobro pretlačeno skuto, dodamo sol, poper, kislo smetano in dobro odcejeno proseno kašo. Iz dobljene mase oblikujemo kroglice, ki jih oblečemo v pripravljene krpice iz testa.

 

Testo pripravimo tako, da v skledo presejemo ajdovo in belo moko. Vanjo na sredini naredimo s prsti jamico, v katero dodamo zdrobljen kvas in malo mlačne vode. Prekrijemo z moko in pustimo počivati približno 20 minut. Nato pa dodamo še preostalo mlačno vodo, sol in premešamo. Hlebec nato pregnetemo ter testo prevaljamo. Iz testa izrežemo krpice in v njih oblečemo nadev. Krape kuhamo v slani vodi še približno 30 minut. Skuhane krape razrežemo in jih zabelimo z ocvirki.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih