Rezervirajte zdaj!

Rezervirajte zdaj!

Rateški krapi

 

Rateški krapi
Vlečeno testo:

 

1 kg gladke pšenične moke
4 žlice olja
malo soli
mlačna voda
(testo mora biti bolj trdo)

 

Nadev:

 

Skuti- špresu dodamo enako količino kuhanega koruznega zdroba oz. polente, začinimo s pehtranom, solimo in zmešamo( da nadev bolje stoji v kepi lahko dodamo jajce in malo kisle smetane). Na koncu kuhane krape zabelimo z zaseko.
Krompirjevo testo:

 

1 kg gladke pšenične moke
½ kg pretlačenega krompirja
2 jajci
10 dag masla
ščepec soli

Priprava:

Zamesimo nekoliko trše testo, ga razvaljamo in razrežemo na kroge. V sredino damo nadev in krape zapremo. Oblikujemo jih tako, da robove stisnemo, tako da na vrhu nastane » petelinov grebenček«. Krape kuhamo v slani vodi, približno 20 minut. Na koncu kuhane krape zabelimo z zaseko.

Logotip Julijske Alpe

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih