Rezervirajte zdaj!

Rezervirajte zdaj!

Zabeljen fižol z močnikom

 

Zabeljen fizol
Sirkov sok:

 

malo koruznega zdroba
voda
sol
mleko
Zabeljen fižol:

 

0,5 kg fižola
voda
sol/br> 3 žlice zaseka

Priprava:

Sirkov sok pripravimo tako, da koruzni zdrob v slani vodi kuhamo približno 15 minut. Ko je zdrob kuhan ga prelijemo z vročim mlekom, da dobimo redko zmes.

 

Čez noč namočimo fižol v vodi, da skrajšamo čas kuhanja. Naslednji dan ga prelijemo z 1 l vode in ga v slani vodi kuhamo 1 do 2 ur oziroma dokler se fižol ne zmehča. Ko je fižol skuhan v ponvici pripravimo zaseko, da se ocvirki lepo zapečejo. Fižol odcedimo, stresemo v skledo in ga zabelimo z ocvirki. Postrežemo skupaj s sirkovim sokom.

Logotip Julijske Alpe

Evropska unija

Ministrstvo

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih